Official disclaimer: This information website is privately owned and operated. It is not affiliated with the US government. Outgoing links are provided to a privately owned third-party website that offer ESTA processing for an additional fee. All visitors have the option of utilizing the official US government website directly without any third-party assistance and pay USD $ 21.00.

Official disclaimer: This information website is ... privately owned and operated. It is not affiliated with the US government. Outgoing links are provided to a privately owned third-party website that offer ESTA processing for an additional fee. All visitors have the option of utilizing the official US government website directly without any third-party assistance and pay USD $ 21.00.

expand

Walt Disney Word

Walt Disney World, eller som det officiellt heter, Walt Disney World Resort, är ett nöjeskomplex i Bay Lake och Lake Buena Vista, Florida, nära Orlando och Kissimmee, Florida. Det är ett enormt område där det finns så många underhållande platser, hotell, parker, golfbanor och så vidare. Walt Disney World är den mest besökta nöjesparken i världen. Jag tycker att det är en magisk plats som har en osynlig kraft som drar till sig allas uppmärksamhet. Det är en plats där du kan hitta lycka runt varje hörn och magin är ändlös här.

Det finns några områden som har olika sektioner. Temaparkerna är Magic Kingdom, Epcot, Disney’s Hollywood Studios, Disney’s Animal Kingdom. Vattenparkerna inkluderar Disney’s Typhoon Lagoon och Disney’s Blizzard Beach.

Magic Kingdom är en temapark. Den representeras av Askungens Slott, inspirerat av sagans slott. Magig Kingdom är uppdelat i sex delar: Main Street U.S.A., Adventureland, Frontierland, Liberty Square, Fantasyland och Tomorrowland. Varje del har tema som överensstämmer med namnet och bibehålla det temat är avgörande för parkens drift. Magic Kingdom innehåller några attraktioner som du verkligen inte får missa, beroende på vilken ålder du är. En av Magic Kingdoms största attraktioner är Splash Mountain. Där finns det ett tåg som tar dig in en grotta och du kan bevittna de olika temana. Den här åkattraktionen är kul och ibland lite läskig. Du blir fotad under turen, och dessa foton finns att köpa efteråt. Det är inte ovanligt att man ser tre generationer samtidigt njuta av denna tur. Andra favoriter är Seven Dwarfs Mine Train, Jungle Cruise, Pirates of the Caibbean och Haunted Mansion. Det spelar ingen roll hur gammal du är, att möta Disney’s karaktaärer i en nöjespark är alltid minnesvärt och det är lite spännande. Walt Disney World’s Magic Kingdom är fyllt av massa olika bra ställen att äta på. Cheeseburger Sping Rolls, Cinnamon glazed Almonds, Churros, Pineapple Dole Whip och Turkey legs är mina favoriter. De är enkla att äta och så goda. Det mest spektakulära i alla Disney’s parker är parader och fyrverkerier. Precis som Disney’s Polynesian Village Resort, så är många av resorternas stränder runt Bay Lake och Seven Seas Lagoon perfekta ställen att titta på fyrverkerier. Det är ovanligt och väldigt vackert.

 

Walt Disney World - Castle at night

 

Epcot är en nöjespark. Den har två distinkta delar, Future World och World Showcase. År 2015 så hade parken 11.98 miljoner gäster, vilket gör den till den tredje största nöjesparken i USA och den sjätte mest besökta i världen. Future World består av ett antal paviljonger där man upptäcka innovativa aspekter och applikationer av teknologi och vetenskap. Next World inkluderar Spaceship Earth, Innovations, Mission: Space, Test Track: Presented by Chevrolet, The Seas med Nemo & Friends, The Land, Imagination och Wonders of Life. World Showcase är en stor yta som innehåller 11 stycken paviljonger, som varje har ett tema och dedikerad till att representera ett specifikt land. De är Mexiko, Norge, Kina, Tyskland, Italien, USA, Japan, Marocko, Frankrike, Stor Britannien och Kanada. Varje paviljong speglar det landet det representerar på alla sätt.

Disney’s Hollywood Studios är en nöjespark och en fungerande produktionsstudio. Man har byggt den här parken för att öka intresset för varieté film. År 2016 hade denna nöjespark 10.7 miljoner gäster. Animation Courtyard är hem attraktioner som är baserade på filmer och karaktärer som är skapade av Walt Disney Animation Studios. Det inkluderar även interaktiva spel och utställningar, tillsammans med en möjlighet att möta och hälsa på Disney och Pixar karaktärer. Pixar Place är dedikerat till filmkaraktärer skapade av Pixar. I Disney’s Hollywood Studios kan du se Theatre of the Stars, ABC Sound Studio, Animation Courtyard Theatre, Hollywood Hills Amphitheatre och så vidare.

 

Walt Disney World - Castle

 

Disney’s Animal Kingdom är den varmaste nöjesparken, för tydligen ska det helt saknas skugga här. Det finns 1700 djur, som representerar 250 arter. Om du vill ta fina foton så finns Wild Afrika Trek, en rundtur där du kommer närmare djuren. Parkens häftigaste är Tree of Life, som är en 45 meter hög skulptur av ett Baobabträd. Där finns det 325 stycken täljda djur, även djur som inte längre finns. Oaisis är parkens huvudgata. Animal Kingdom stänger tidigare än de andra av Disney’s nöjesparker så det bästa är att komma dit tidigt på morgonen. Dessutom kan det bli väldigt varmt, så sommaren är inte den bästa årstiden att besöka denna park.

Walt Disney World - Rollercoaster

 

Disney’s Typhoon Lagoon är en vattenpark. Där finns de blötaste och vildaste åkattraktionerna. Där kan du snorkla bland hajar och andra tropiska fiskar, detta är en fantastisk upplevelse. Det finns också Aqua-Park, som är barnens favoritställe. Ketchadiddee området, som innehåller olika aktiviteter som vattenrushbanor, flytande båtar, musik och boll-fontäner, vattenfall och vattensprutande djur. Miss Adventure Falls är en familjeorienterad attraktion, som passar alla åldrar.

Disney’s Blizzard Beach är en nöjespark med vattentema. Downhill Double Dipper är en väldigt lång vattenrushbana som är väldigt snabb. Barn måste vara 110 centimeter långa för att åka, och simkunniga. Snow Stormer vattenrushbanan är väldigt populär och det är alltid en lång kö, så var förbered på det. Ungdomar älskar den. Du ligger på en matta med fötterna nedåt och så åker en av de 100 meter långa banorna ned längs berget. Vattnet i poolen när du kommer ner är ca en meter djupt. För hela familjen finns Steamboat Springs, som skickar ner dig för ett antal svängar och under ett antal vattenfall. Denna attraktion är 350 meter lång och är världens längsta tur med flotte. Flottarna tar minimum 4 personer och maximum 6 personer. Om ni är 3 eller färre så kommer ni få åka med en annan familj.

Allt som allt, Disney World är en magisk plats. Hoppa att du och din familj hinner besöka alla fantastiska delar. Lycka till!

Det rekommenderas att ansöka om ESTA inom 72 timmar efter resan

Alla passinnehavare från Visa Waiver-länder måste ansöka om sin ESTA online