ESTA USA ANSÖKAN - VISUM ONLINE

ESTA USA Ansökan för svenska medborgare

Planerar du att resa till USA för att besöka familj, vänner eller företag? Visa Waiver Program tillåter passinnehavare från vissa länder att ansöka om ett elektroniskt visum i förväg. Med Visa Waiver-programmet kan du resa till USA på så lite som 90 dagar. Visumansökningar online är inte möjliga. Vår webbplats granskar alla kvalificerade sökande och behandlar dem för e-visum till USA.

Om de uppfyller alla krav kan resenärer med pass från alla listade länder ansöka online om ett elektroniskt visum till USA. ESTA visum USA kan ansökas online. Flera pass och reseinformation krävs. ESTA USA Ansökan tar cirka 10 minuter för varje person. Vår kundsupportavdelning kan hjälpa dig om du har några frågor angående ansökningsprocessen. Alla e-visumansökningar behandlas och granskas inom 24 timmar.

Tillgång till ESTA-visumansökan online är möjlig. För att undvika fel när du skriver, se till att läsa instruktionerna och dubbelkolla all information. Du kan ansöka för dig själv eller andra om du har rätt information och samtycke. Du bör notera bekräftelsenumret om det finns någon försening i behandlingen av din begäran.

ESTA-ansøgning for danske

statsborgere

Den amerikanska regeringen uppger att godkännande för alla ESTA kan ta 72 timmar. Den amerikanska regeringen uppgav detta i december 2018. Du kan skriva ut behörighetsnumret för att bevisa att du har ansökt om det och fått ett. Denna information samlas in elektroniskt och kommer att bekräftas av flygbolagen såväl som CBP-tjänstemän vid amerikanska inresehamnar.

Alla passagerare som anländer med flyg eller sjö måste ha ESTA-visum. Alla resenärer som anländer till sjöss eller med flyg måste skaffa ESTA-visum, oavsett om de reser till USA för affärs-, turism- eller medicinska ändamål.

Onlineansökan för att få ett ESTA-visum är lätt. Det tar vanligtvis mindre än 15 minuter. Du måste verifiera all information och vara noga med detaljerna. Det är viktigt att bevisa att all personlig information har angetts korrekt och att din e-postadress fungerar. Du bör ansöka senast sjuttiotvå timmar innan du reser till USA.

Innan du ansöker om ESTA-visum USA

Verifiera att du är kvalificerad

Se till att dina dokument är giltiga. Ditt pass måste vara giltigt i minst sex månader efter att du planerar att resa till USA.

Få all information du behöver för att göra ESTA visum USA ansökan enklare. Du måste ange din passinformation, dina andra namn och alias, kontaktinformation, eventuell tidigare historik för amerikansk visumantagning (om tillämpligt), födelsestad, föräldrars namn, såväl som din kriminella historia. Du behöver ett av de stora kreditkortsmärkena för att betala hanteringsavgiften (American Express, Discover, Visa, Mastercard och mer). Behandlingsavgiften kommer att debiteras i USD-dollar ($).

Vanliga frågor angående ansökan om ESTA Sverige

Vad är Visa Waiver-programmet och hur fungerar det?

Resetillståndsansökningar kräver färre formaliteter än visumansökningar för USA. Visa Waiver Program tillåter resenärer att resa in i USA i upp till 90 dagar. Du kan behöva visa bevis på en giltig biljett eller pengar för att resa till USA. När du har skickat in din ESTA-ansökan kommer du att få ett e-postmeddelande med ditt resetillstånd. Behåll en kopia av ditt ESTA-nummer. För följande ändamål krävs ditt ESTA-nummer:

  • Kontrollera status för ditt ESTA-resetillstånd.
  • Din resetillstånd måste alltid vara aktuell innan du reser till USA.


Viktiga tips

  • När du har skickat in en ESTA-begäran kommer du att kunna avgöra om resa med visumbefrielse till Amerika är möjlig. Håll koll på ansökningsnumret.
  • ESTA-ansökningsnumret är vanligtvis 14 tecken långt. Den är sammansatt av en blandning av siffror och bokstäver.
  • Vi skickar dig en PDF-kopia av din resetillstånd. Detta dokument bör sparas och skrivas ut.


Din resetillstånd måste ansökas i minst 72 timmar innan du avgår. Om du planerar att resa till USA under de kommande 3 till 6 månaderna, rekommenderas starkt att du ansöker om din resetillstånd omedelbart.

Vad är den genomsnittliga tiden det tar att godkänna en ESTA-förfrågan?

En ESTA-godkänd begäran kan vara giltig i upp till två år. Giltighetstiden för ESTA-ansökningar är två år. Två år är giltighetstiden för ESTA-ansökan. USA tillåter endast två besök per resenär. De kan stanna upp till 90 dagar. För dem som planerar att stanna längre än 90 dagar i USA kommer ett B-2 turistvisum att krävas. Om resenären planerar att studera eller arbeta i Amerika kommer ett arbetsvisum eller studentvisum att krävas. Den sökande kan inte resa in i USA om de har lämnat in en ESTA-ansökan. Gränskontrolltjänstemännen kommer att avgöra om resenären får komma in i landet. De kommer att granska dokument och ställa frågor för att verifiera deras äkthet och tillförlitlighet.

Vad är ESTA-kravet för ditt land?

ESTA-resekraven är strängare än de för amerikanska visum. Onlineresor kräver ett pass med tillräckliga medel och biometri. Biljetten måste vara giltig i sex månader efter resedatum. Om detta inte är möjligt kan myndigheter neka tillstånd att resa in i landet. ESTA-sökande behöver ingen ytterligare dokumentation, såsom flyg- eller hotellbokningar. De behöver inte heller intervjuas ansikte mot ansikte på en amerikansk ambassad. För att få ett amerikanskt visum behöver du detta.

För att ansöka om ett ESTA-visum USA måste du klara behörighetstestet

Onlineansökningar är möjliga för ESTA US. Onlineansökningar kan göras utan att behöva besöka något konsulat eller ambassad. Allt du behöver för ESTA-godkännande är ett biometriskt pass. Ett kreditkort med tillräckliga medel för att betala ansökningsavgiften krävs också. ESTA är inte tillgängligt för alla. Medborgare från länder som är undantagna från viseringskrav kan inte komma åt ESTA. Alla som tänker resa i mer än 90 dagar eller arbeta i Amerika kommer att behöva visum. Gör onlinetestet för att avgöra om du är behörig att resa till USA.

Vilken väg är bäst för att korsa gränsen mellan USA och Mexiko?

Du kanske kan komma in i Kanada, Mexiko och andra länder via VWP. Du kommer att kunna resa in i Amerika igen 90 dagar efter din ankomst med VWP. Du kan inte stanna mer än 90 dagar. Detta gäller för alla korta resor. Besök CBP:s webbplats för mer information. USA kräver inte att medborgare från VWP-länder* visar bevis på resa till ett annat land* vid inresan.

Är ESTA det bästa alternativet för att förlänga min vistelse i Amerika?

Visa undantagsprogram kan inte utvidgas till USA. Efter att du har fått din stämpel inom ramen för viseringsundantaget kan du inte lämna USA. USA:s ambassads webbsida för förlängning av din vistelse. Medborgarskap och immigrationstjänster (USCIS).

Är det möjligt att resa till Amerika om min ESTA USA ansökan godkänns?

Om ditt ESTA-tillstånd har godkänts kan du resa till USA. ESTA USA ansökan ger inte inträde till USA. Det är ett resetillstånd. Varje ingångspunkt har tull- och gränsskyddstjänstemän som är behöriga att bevilja eller neka tillträde till USA.

När är bästa tiden att ansöka?

Medan de flesta ansökningar behandlas inom 24 timmar av United States Department of Homeland Securitys ESTA (The Executive Search Agency), är det möjligt för vissa att ta upp till 72 timmar. Det rekommenderas att ansöka minst 72 timmar före ditt resedatum.

Behöver jag ansöka via en tredjepartsleverantör eller direkt via ESTA

Beroende på dina resplaner kan ESTA-tillstånd erhållas direkt eller via en tredjepartsleverantör. En extern leverantör kan hjälpa dig eller ditt företag med specifik information, kundsupport 24/7 och resultatavisering.

Det rekommenderas att ansöka om ESTA inom 72 timmar för resan

Alla passinnehavare från Visa Waiver-länder måste ansöka om sin ESTA online