Official disclaimer: This information website is privately owned and operated. It is not affiliated with the US government. Outgoing links are provided to a privately owned third-party website that offer ESTA processing for an additional fee. All visitors have the option of utilizing the official US government website directly without any third-party assistance and pay USD $ 21.00.

Official disclaimer: This information website is ... privately owned and operated. It is not affiliated with the US government. Outgoing links are provided to a privately owned third-party website that offer ESTA processing for an additional fee. All visitors have the option of utilizing the official US government website directly without any third-party assistance and pay USD $ 21.00.

expand

Vandra i Yosemite

Yosemite Park i norra Kalifornien har i århundraden inspirerat människan. Den här nationalparken är en av de populäraste parkerna i USA, och av en mycket bra anledning. LA är för de flesta en underbar stad. Om du är turist och det är första gången som du besöker Los Angeles bör du känna till några av stadens landmärken. Jag kommer att försöka ge dig några användbara råd om vart du kan gå och spendera din tid. Kom bara ihåg att ansöka om ett ESTA för USA innan avresa.

Det finns inget bättre sätt att uppleva Yosemite Park på än till fots och genom vandring. När man saktar in och blir en del med naturen kommer du att se saker som du annars hade missat. Vattenfall och djurliv går att hitta vid varje sväng när du vandrar i Yosemite. Yosemite är känd som den främsta platsen för vandrare som letar efter de mest natursköna och utmanande vandringslederna i landet.

Den kändaste leden i Yosemite är Half Dome. Med sina 24 km är leden inget för nybörjare eller de som är dålig form. För att få vandra måste man ha ansökt om tillstånd innan besöket. Half Dome reser sig 1525 meter över Yosemite Valley och 2682 meter över havsnivån. Half Dome är som den heliga gralen i Yosemite för vandrare.

 

ESTA Paa Svanska - Half Dome

 

Den näst kändaste leden är Cloud’s Rest, som är en massiv granitformation precis nordöst om Half Dome i Yosemite Valley och som är synlig genom hela dalen. Det är en bra led för att se dalbädden från ovan.

Meadow Loop-leden är en led som går upp och ned och är 5 km lång, vilket borde ta den genomsnittlige vandraren ca. 2 timmar att gå. Du kan förvänta dig att se och höra allt som naturen har att erbjuda och kanske får du till och med se en hjord med hjortar. Den här leden ligger vid den södra ingången till Yosemite National Park, vilket är ca. 1 timmes bilfärd från dalen.

Om ni är en grupp med varierande erfarenheter kan ni överväga May Lake och Mount Hoffmann. Hoffmann-berget tonar upp sig över May Lake i mitten av Yosemite National Park och det är en fin, om än ansträngande, led för May Lake-besökare.

Mist Trail och Nevada Fall i Yosemite Valley är en led på ca. 9 km som kan ta 5 till 6 timmar att gå och som har en stigning på 610 meter. Leden är indelad i 2 delar: Mist Trail till Vernal Fall och fortsätter sedan ytterligare 2 km från Vernal Fall till Nevada Falls. Om du vill testa något som är lite lättare kan du gå ca. 1,5 km till gångbron vid Vernal Fall för att njuta av utsikten över vattenfallet utan större svårigheter.

 

ESTA Paa Svanska - El Capitan

 

Lederna i Yosemite sträcker sig över 128 mil och fem miljoner besökare reser årligen till platsen. Så trafiken kan vara ganska tät under sommaren, särskilt vid de östra delarna av parken. Det rekommenderas att du besöker dalen en helg på sommaren, och att du anländer innan klockan 9.00 eller efter klockan 16.00 för att undvika trafiken.

Nationalparken är lättillgänglig. Även utan vandring kan man skapa vackra minnen genom att köra till utkiksplatser som Tunnel View, Glacier Point och Washburn Point samt gå de lätta lederna Happy Isles, Bridalveil Fall Trail och Lower Yosemite Fall Trail. Oavsett om det är ditt första besök i Yosemite National Park eller om du är en van besökare finns det alltid något nytt att göra: du behöver bara ta på dig kängorna och ge dig ut på äventyr.

Det rekommenderas att ansöka om ESTA inom 72 timmar efter resan

Alla passinnehavare från Visa Waiver-länder måste ansöka om sin ESTA online