Official disclaimer: This information website is privately owned and operated. It is not affiliated with the US government. Outgoing links are provided to a privately owned third-party website that offer ESTA processing for an additional fee. All visitors have the option of utilizing the official US government website directly without any third-party assistance and pay USD $ 21.00.

Official disclaimer: This information website is ... privately owned and operated. It is not affiliated with the US government. Outgoing links are provided to a privately owned third-party website that offer ESTA processing for an additional fee. All visitors have the option of utilizing the official US government website directly without any third-party assistance and pay USD $ 21.00.

expand

USA – En Turist Guide

”Att resa – gör dig först stum av förundran, sedan till en historieberättare” – Ibn Battuta. Låt din fantasi löpa fritt, och vem vet, kanske kommer du en dag skriva en bok om fantastiska upplevelser och avtryck du har fått från dina resor till USA. Drömlandet för nästan alla, och de som besökt minst en gång kommer aldrig att glömma detta ställe och kommer aldrig förlåta sig själv om han eller hon inte kommer tillbaka igen. Nu, min vän, så är det bara att hänga på. Jag kommer ge dig en liten rundtur runt USA för att förbereda dig på att bli den mest fantastiska författare som någonsin funnits.

Det är lättare att ha ett genomlida en hjärttransplantation än att korta ner listan över alla platser som är ett måste se i USA, men jag kommer försöka hjälpa dig med detta problemet. Dessutom så innebär resor nästan alltid höga utgifter så jag kommer ge dig hjälpfulla tipps som kan göra att du kan spara några dollar och göra din resa enklare.

Vilken årstid är det bäst att besöka USA? Hmm…det är inte någon enkel fråga. Detta enorma land täcker halva Nordamerika och har flera klimatzoner. Men om du frågar mig, så spelar det ingen roll för när än du åker som kommer det vara fantastiskt.

Om du bestämmer dig för att besöka USA, så borde du börja med att upptäcka Kalifornien. Den västra staten som sträcker sig längs Stillahavskusten

 

USA-Turistguide West Coast Beach

 

Kalifornien är full med otroliga platser som du kan uppleva och njuta av. Los Angeles. Dalar, solsken, dess nöjesindustri och öppenhet mot nykomlingar gör att detta är en härlig stad för drömmare. Här borde du besöka Hollywood, känt som hemmet för USA:s filmindustri. Hollywood är fullt av glamorösa hotell och ställen där kändisar hänger. Kanske kommer du träffa på din favoritskådespelare eller skådespelerska och ta foto med dem. Glöm inte att gå längs Walk of Fame och känn dig som en filmstjärna. Om du vill vara nära dina kändisar så ska du bo på Motel 6 i Hollywood. (adress: 1738 Whitely Ave, Hollywood, CA, 90028) som är ca 10 minuters promenad från Walk of Fame och det kommer bara kosta 92 dollar om dagen. Om du vill äta god mat på ett ställe som inte är allt för dyrt så rekommenderar jag The Griddle Café. Dom kommer servera dig en delikat omelett kallad ”Pomodoro”, fylld med vitlök, sauterade tomater, basilika och Parmesanost. Dessutom vore det eb bra idé att se TCL Chinese Theatres, Rodeo Drive, Sunset Strip, The Grove och den första Farmers Market.

 

USA-Turistguide - Hollywood Sign Top View

Kaliforniens motorväg längs kusten, Pacific Coast Highway, är känd för dess fantastiska skönhet och vyer som får dig att hålla andan. Den går längs nästan hela kusten. Vädret är toppen på våren när temperaturen når runt 25 grader, och dessutom finns det inte jättemycket besökare vid denna årstid om man jämför med sommaren. Dessutom blir det billigare.

 

Kalifornien är en väldigt modern stat. Den har fantastisk infrastruktur och naturen blandas naturligt in i den varma atmosfären för varje gäst och turist. Och en stat som verkligen speglar dess skönhet är San Francisco, särskilt känt för Golden Gate Bridge som har setts spå många många filmer. Jag är säker på att alla känner till bron och att till och med barn känner igen den rödmålade bron. Om du tar dig hit med bil så är det fri parkering i fyra timmar vid North Visa Point, vid South Vista Point är parkeringen nästan alltid full. Det finns inget bättre än att gå på Golden Gate Bridge. Det är så här du upplever dina mest spännande timmar i livet. Du kan ta otroliga foton som du kan ha på Instagram, Facebook, Twitter med. Här kan du bo på tvåstjärniga hotellet, Marina INN, på 3110 Octavia St. San Francisco, priset är överkomligt för turister. 96 dollar per dygn.

USA-Turistguide Golden Gate Bridge San Francisco

 

När du har upptäckt Kalifornien så är nästa destination New York City. Det finns massa med anledningar att besöka denna plats. Först och främst så är det den grönaste staden i USA. Central Park på Manhattan, är en stor stadspark, som 35 miljoner besökare vare år. Ta en picknic med dina vänner, gå en promenad, cykla, spela basket, fotboll eller tennis. För det andra, Times Square, hjärtat av New York City, denna moderna plats med dess elektroniska reklamskyltar och mycket saker att utforska. Du kommer tycka om Toys R Us, MTV’s Total Request Live (TRL), Laser Park, Madame Tussaud’s Vax Museum och Hard Rock Café. Den tredje anledningen är för de som älskar konst. Om du är intresserad av foton och historia så är detta för dig, börja med American Museum of Natural History (adress: Central Park West at 79th Street New York), besök sedan Museum of Modern Art (adress: 11 W 53rd St, New York) och Metropolitan Museum of Art (adress: 1000 5th Ave, New York), priserna är överkomliga så var inte rädd att det inte ska vara värt det. Jag lovar dig att du vill komma tillbaka många gånger.

USA-Turistguide Statue of Liberty

Frihet är vad vi söker efter hela våra liv. Amerikanare har en bra påminnelse för politisk frihet och demokrati i Frihetsgudinnan, som finns på Liberty Island. Frihetsgudinnan är ett nationalmonument som välkomnar tusentals människor dagligen. Efteråt kan du besöka Ellis Island Immigration Museum, den del av Frihetsgudinnan, där du kan lära dig om Ellis Islands historia.

New York City är känt som ett shoppingparadis, massor av shoppar, butiker och affärer med stora rabatter överväldigar den som vill shoppa mycket. Shoppa så mycket du orkar på följande butiker: 5th Avenue, är ett ställe som alltid är öppet. Den som jagar kap kan hitta dem på Century 21, som är fullt av handväskor, kläder, skor och accessoarer med rea upp till 70%. För de som älskar vintage finns det Brooklyn Flea Market som erbjuder kap från designers som är på gång uppåt.

Efter en energislukande dag i New York, så kan du vila på Watson Hotel (94 dollar per dag), som ligger på 440 West 57th Street, och äta utsökt mat på Per Se en restaurang som serverar fransk, amerikansk och vegetarisk mat. Njut av atmosfären och ”Mac ’n Cheese”.

Den sista destinationen i den guide är Atlanta, Georgia, som är den mest populära staden i sydöstra USA, att bo och att besöka tack vara dess rika historia, goda mat, shopping vackra natur och fantastiska vyer.

Efter inbördeskriget, när nordstaterna brände ner det, blev Atlanta centrumet för medborgerliga rättigheter, för att lära dig mer kan du besöka Atlanta History Museum, 130 West Paces Ferry Rd NW. Förutom att Atlanta har en rik kultur så är staden full med museum och konstgallerier med europeiska konstverk, och självklart kommer du hitta många afroamerikanska konstverk, både moderna och folkkonst. Museum som du måste se är High Museum of Art, 1280 Peachtree St NW och Atlanta and Children’s Musuem of art, 275 Centennial Olympic Park Dr NW. Om du tycker havsvarelser, så ska du åka till Georgia Aquarium. Människor i alla åldrar kan ha kul där. Coca-Cola, världens mest kända varumärke. Många drömmer om att se hur det ser ut där deras favoritdryck tillverkas. Så upplev Coca-Colas värld som välkomnar över en miljon turister varje år. Det finns många hotell som lockar turisternas uppmärksamhet, men The Highland Inn är det som är bäst för dig som även vill ha ett bra pris. För bara 88 dollar per natt kan du bo här och vila efter en lång och energikrävande dag i Atlanta.

Jag hoppas att denna guide kan vara till hjälp när du reser i USA och jag hoppas att din resa blir minnesvärd och fantastisk. Lycka till!

Det rekommenderas att ansöka om ESTA inom 72 timmar efter resan

Alla passinnehavare från Visa Waiver-länder måste ansöka om sin ESTA online