Official disclaimer: This information website is privately owned and operated. It is not affiliated with the US government. Outgoing links are provided to a privately owned third-party website that offer ESTA processing for an additional fee. All visitors have the option of utilizing the official US government website directly without any third-party assistance and pay USD $ 21.00.

Official disclaimer: This information website is ... privately owned and operated. It is not affiliated with the US government. Outgoing links are provided to a privately owned third-party website that offer ESTA processing for an additional fee. All visitors have the option of utilizing the official US government website directly without any third-party assistance and pay USD $ 21.00.

expand

Upplev det bästa av Kalifornien med dessa 5 platser

Från de rena stränderna i Malibu till strålkastarljuset i ikoniska Hollywood, det finns en anledning till att Kalifornien är en av de hetaste destinationerna i USA. Klimatet är milt, kulturen är rik och några av världens bästa nöjesparker finns där. För det perfekta äventyret i Kalifornien ska du se till att inte missa dessa huvudattraktioner.

Disneyland Park

Som en av världens mest ikoniska nöjesparker är Disneyland Anaheim den enda av Disneyparkerna som byggdes under Walt Disneys egen uppsikt. Den öppnades 1955 och är en av Kaliforniens mest oförglömliga attraktioner för barn som vuxna.

Under din vistelse i parken har du chansen att se Törnrosas ikoniska slott, åka över 40 åkattraktioner och träffa figurer som Tarzan, Ariel och till och med Musse Pigg själv. Med så mycket att erbjuda rekommenderar TimeOut Los Angeles att de som besöker parken ska planera i förväg och prioritera sina aktiviteter. Med över 60 attraktioner, parader, fyrverkerier, liveföreställningar och god mat är det lätt att bli överväldigad.

Knott’s Berry Farm

I flera decennier har Knott’s Berry Farm varit symbolen för de klassiska amerikanska nöjesparkerna. Som landets första nöjespark av sitt slag har Knott’s flera attraktioner, såsom en gammal Old West-spökstad och nostalgiska åkattraktioner från förr.

Den 57 hektar stora parken innehåller flera attraktioner och är en lockande mix av vågade bergochdalbanor och snabba åkturer samt rallybilar, karuseller och en särskild barndel för de allra minsta. Med så mycket variation har Knott’s blivit en klassisk amerikansk nöjespark för familjer med barn i alla åldrar.

Universal Studios

Det finns ingen plats som LA för att få en glimt av äkta filmaction. Universal Studios ger besökare en oförglömlig chans att kika in bakom kulisserna hos några av Hollywoods största filmer. Om du är ett fan av Fast & Furious-serien, King Kong, Dumma mig, Harry Potter och alla de andra Universalfilmerna är den här parken ett måste på din Kalifornienresa.

Universal Studios är även hem för den kända Wizarding World of Harry Potter som ger besökare chansen att utforska Hogwarts, dricka butterbeer eller köpa en riktig trollstav från Ollivanders butik som låter dig interagera med parkens attraktioner på ett unikt sätt.

Boka en tur runt filmstjärnornas hem

Ingen resa till Kalifornien är komplett utan att ha fått ett smakprov av kändisskapet i Los Angeles. Som hem till den amerikanska nöjesindustrins hjärta, Hollywood, är LA fylld med kändishem och tecken på de rika och kända.

Filmälskare kommer att gilla bussturen runt kändisarnas hem. Turerna, som ofta guidas av entusiastiska och informativa guider, ger deltagarna en inblick i kändisarnas hem i Beverly Hills, Bel-Air och Hollywood. De är även en perfekt chans att ta foton av den världskända Hollywoodskylten.

Besök Kaliforniens kända stränder

Efter långa dagar på nöjesparker och vandringar längs kusten är chansen god att du behöver slappna av lite. I Kalifornien finns det inget bättre sätt att slappna av än nere på stranden med en kall drink i handen. Ganska nära Los Angeles ligger Newport Beach, Huntington Beach och Malibu som alla erbjuder den perfekta chansen att komma ut från staden för en lat dag på stranden.

Det rekommenderas att ansöka om ESTA inom 72 timmar efter resan

Alla passinnehavare från Visa Waiver-länder måste ansöka om sin ESTA online