Official disclaimer: This information website is privately owned and operated. It is not affiliated with the US government. Outgoing links are provided to a privately owned third-party website that offer ESTA processing for an additional fee. All visitors have the option of utilizing the official US government website directly without any third-party assistance and pay USD $ 21.00.

Official disclaimer: This information website is ... privately owned and operated. It is not affiliated with the US government. Outgoing links are provided to a privately owned third-party website that offer ESTA processing for an additional fee. All visitors have the option of utilizing the official US government website directly without any third-party assistance and pay USD $ 21.00.

expand

The Big Apple: 4 saker att göra i NYC

Vill du komma bort? Kom till NYC!

New York City är en fantastisk och levande stad i nordöstra USA. ”The Big Apple” är en stor kulturhubb och en plats fylld med sevärdheter och ljud. Det är en perfekt plats för din kommande semester!

Vi har satt ihop de bästa fyra sakerna att göra i NYC. Fortsätt att läsa om vilka de är och hur du kan ha riktigt roligt under din USA-semester!

En promenad i Central Park

I mitten av den här stora metropolen finns den nästan 3,5 kvadratkilometer stora Central Park. Om du vill uppleva det bästa av parken tar du tunnelbanan ned till 72nd Street och Centralt Park West. Efter det reser du öster ut för att komma till följande fantastiska platser i parken:

  • Strawberry Fields
  • Loeb Boathouse
  • Sheep Meadow
  • Bow Bridge
  • Cherry Hill
  • Bethesda Fountain
  • Hans Christian Andersen Monument

Det finns så mycket att se i parken att du kan spendera flera dagar här. Om du följer våra direktiv kommer du att se de bästa delarna!

Gå och se en show

Broadway är symbolen för teater i USA. Det här området nära Times Square huserar mer än 40 teatrar som visar några av de bästa föreställningarna USA har att erbjuda. Oavsett om du ser en ”new school” hit som Hamilton eller ett tidlöst mästerverk som The Lion King kommer det att vara helt fantastiskt!

Om du är på humör för komik har Upright Citizens Brigade Theatre de bästa improvisationsshowerna i New York. UCB visar flera olika shower till låga priser och flera av dem innehåller ibland kända komiker.

Förundras på museum

För konstälskare är The Museum of Modern Art en destination som inte får missas. Samlingen innehåller flera menageri av kända verk, såsom Van Goghs Stjärnenatt. Det kostar 25 dollar om det inte är fredag kväll. Då är inträdet gratis mellan klockan fyra och åtta!

Omge dig av Amerikas och världens historia på Tenement Museum. Dessa restaurerade hyreslägenheter ger en inblick i det dagliga livet hos immigranterna som kom i mitten av 1800-talet.

Smaka på fantastisk mat

Vare sig du tar en munk på Peter Pan Bakery eller en slice av en känd New York-pizza på Princes Street Przza kommer New Yorks matscen göra att du kommer tillbaka för mer!

Katz’s Delicatessen är ett världskänt judiskt deli som har varit med i filmen ”När Harry mötte Sally”. Du kan få en stor pastramimacka och sitta vid samma bord som i filmen – det är till och med märkt!

Det finns ingen ände på vad du kan göra i NYC

Det finns så många saker att göra i NYC att det inte går att täcka dem alla. Du måste se till att din resehandling är giltig. Förhoppningsvis ger den här artikeln dig en bra utgångspunkt när du planerar din fantastiska resa till USA och New York City!

Behöver du ett visum? Kanske, kanske inte. Lär dig mer om vad du behöver när du reser till USA här!

Eller behöver du kontrollera statusen för din ESTA, eller kanske uppdatera din ESTA? Du kan göra det på vår sida.

Det rekommenderas att ansöka om ESTA inom 72 timmar efter resan

Alla passinnehavare från Visa Waiver-länder måste ansöka om sin ESTA online