Official disclaimer: This information website is privately owned and operated. It is not affiliated with the US government. Outgoing links are provided to a privately owned third-party website that offer ESTA processing for an additional fee. All visitors have the option of utilizing the official US government website directly without any third-party assistance and pay USD $ 21.00.

Official disclaimer: This information website is ... privately owned and operated. It is not affiliated with the US government. Outgoing links are provided to a privately owned third-party website that offer ESTA processing for an additional fee. All visitors have the option of utilizing the official US government website directly without any third-party assistance and pay USD $ 21.00.

expand

Sätt att resa genom USA utan att flyga

USA är ett stort land med mycket att erbjuda besökare. Med allt från glittret och glamouren i Las Vegas till den grovhuggna naturen i några av landets vackra nationalparker är USA ett måste på allas ”bucket lists”.

Eftersom landet är så stort kan det vara tidskrävande att resa mellan städer och stater. Om du har ont om tid, eller har en obegränsad budget, kan du flyga mellan staterna. Om du däremot har mer tid och vill hålla dig till en lägre budget, eller om du försöker minska miljöpåverkan på planeten, kan du välja alternativa färdsätt. Som tur är har USA bra kollektivtrafik och passar bra för road trips med bil, så det finns flera alternativ! Här tänker jag prata mer om hur du reser i USA utan att flyga, så att du kan börja att planera din kommande resa…

Buss

De kända Greyhound-bussarna är ett av de bästa sätten att ta sig runt i landet, särskilt om du reser med en budget. De här bussarna kör över hela USA och stannar i flera mindre och större städer. Även om Greyhound-bussarna inte är kända för att vara de bekvämaste, låter de dig se världen passera förbi mellan staterna. Det här ger dig en uppfattning av resan och du kommer att träffa lokala invånare och andra resenärer längs med vägen som kommer att bidra till ditt äventyr.

Tåg

Det hör inte till vanligheten att åka tåg i USA, men det betyder inte att det inte går. Amtrak-systemet går genom amerikanska städer som Chicago, New Orleans och Houston så du kan definitivt resa med tåg när du tar dig genom USA. Om du har rest med tåg i Europa eller Japan är du nog van vid snabbtåg, men Amtrak kör i en lägre hastighet. Du kan använda det här till din fördel genom att njuta av utsikten som passerar förbi de stora fönstren.

Bila genom usa

Att göra bil genom USA och att köra längs med Route 66 i en Mustang eller Cadillac är många människors dröm. Och den här drömmen kan uppfyllas eftersom bil är ett vanligt färdsätt. Vägnätet är lätt att förstå och med långa breda vägar kommer bilkörningen att vara en njutning. Det finns flera motell och gamla gästhus längs med varje motorväg, och med alla bed and breakfasts kommer det att bli ett roligt amerikanskt äventyr. Se till att du stannar på ett breakfast diner för pannkakor och kaffe!

Färja

Om du verkligen vill bojkotta flygen kan du till och med välja att åka färja från USA till Storbritannien, vilket förlänger din semester medan du tar dig över havet!

Som svensk resenär behöver du ansöka om ESTA innan du åker på någon av dessa resor i USA.

Det rekommenderas att ansöka om ESTA inom 72 timmar efter resan

Alla passinnehavare från Visa Waiver-länder måste ansöka om sin ESTA online