Official disclaimer: This information website is privately owned and operated. It is not affiliated with the US government. Outgoing links are provided to a privately owned third-party website that offer ESTA processing for an additional fee. All visitors have the option of utilizing the official US government website directly without any third-party assistance and pay USD $ 21.00.

Official disclaimer: This information website is ... privately owned and operated. It is not affiliated with the US government. Outgoing links are provided to a privately owned third-party website that offer ESTA processing for an additional fee. All visitors have the option of utilizing the official US government website directly without any third-party assistance and pay USD $ 21.00.

expand

Saker att göra i Delaware

Om du vill se en liten del av himmelriket på jorden så ska du åka till staten Delaware i USA. Delaware ligger på den östra halvön, omringad av Atlantiska havet och Delaware bukten. Detta är den näst minsta staten. Den har några intressanta smeknamn, och varje smeknamn har sin historia. ”Den första staten”- det var den första staten som godkände den nya konstitutionen av Amerika den sjunde december år 1787. Du kanske undrar varför den ibland kallas för ”Diamantstaten”. Det är för att Thomas Jefferson beskrev den som en ädelsten tack vare dess strategiskt viktiga plats. Men det är bara enligt rykten. Ett till namn är ”Blå-hön-staten”, detta smeknamn fick en efter de blå stridstuppar, som följde med i det amerikanska inbördeskriget och som stred som underhållning. Det sista intressanta smeknamnet är ”Litet Under” detta namn gavs till staten tack vare vad staten har gjort för sitt land trots sin storlek.

 

Förutom smeknamnen som staten har, finns det mycket att göra i Delaware. Du kommer inte att bli uttråkad hör. Men staten i sig är så vacker och livfull och pittoresk att du kommer ha kul helt naturligt. Delaware är ju en kustlinje-stat, så ta till vara på dom vackra stränderna, det fina vädret och sol och bad. Här kommer en lista över vad du kan göra när du är i Delaware, så ha tålamod och kom ihåg dessa platser för att göra din resa oförglömlig, trevlig och så lugn som möjligt.

Först ska vi till Rehoboth Beach, en atlantisk kuststad, rankad först bland andra i landet.

Vilken fantastisk plats! Om du älskar stränder och soliga himlar, havet och att simma, så är detta rätt ställe för dig, dina vänner och din familj. Rehoboth Beach är en mysig liten stad med sin ikoniska strandpromenad, som fungerar som stadens centrum. Turister och dom som bor i staden beundrar den nästan två kilometer långa strandpromenaden. Spendera en dag här och du kommer bli kär. Det finns många små affärer, restauranger och hotell. Det spelar ingen roll om det är sommar eller vinter du kommer ha en toppen tid här när du besöker parker och årliga festivaler. Njut av surfing, sol och bad, läs en bok under ett paraply på stranden. För att vara nära dessa spännande aktiviteter kan du på Peninsula Country Club för bara 142 dollar per natt och bo som en kung!

 

Saker att göra i Delaware Beach

 

Nästa sak du kan göra, om du har fyllt 30 och har fått lite panik över att bli gammal, är att dricka magiskt vatten från Ungdomens Källa i Lewes, Delaware, som upptäcktes av holländska kolonisatörer redan år 1631. Det låter väl kul, eller hur? Men som synd är så är källan helt torr. Det finns en skylt bredvid där det står privat egendom. Endast för D.A.R. medlemmar. Så det finns ingen anledning att stanna här, vi fortsätter.

Nästa aktivitet att njuta av är dom vita klipporna i Dover, ett perfekt ställe för att ta det lugnt och slappna av. Det finaste sättet att komma dit är att ta färjan. Därifrån ser du en kustlinje så vacker att du tappar andan. Det bästa stället för att utforska dom vita klipporna är National Trust’s Gateway till White Cliffs turistcentrum, här kan du se hela området. Detta center inkluderar all information om området. Det är också möjligt att från denna plats bevittna Fan Bay Deep Shelter, som är ett imponerande nätverk av tunnlar som byggdes under andra världskriget. Dom vita klipporna är väldigt populära bland vandrare och cyklister. Missa inte South Forland fyren, Roman Painted Huset, Dover muséet och Bleriot Memorial heller.

Wilmington är också värt att nämna. Vad kan du göra här? Det finns många saker som du kommer att se. Det är en fantastisk plats fullt med museum, familjeorienterade attraktioner, och vackra trädgårdar. Ta med dina barn till Delawares barnmuseum och låt dom njuta av stället. För dig som vuxen, finns Delaware Museum of Natural History, det största av sin sort. I muséet finns många olika utställningar som till exempel utställningar om däggdjur, fåglar med mera. Det ger dig chansen att lära dig om den naturliga världen genom att upptäcka nya saker. Atmosfären låter barn och vuxna lära sig nya saker snabbare. (Addres: 4840 Kennett Pike, Wilmington, Delaware, Phone: 302-658-9111).

Sedan ska du verkligen åka till Nemours Herrgård och trädgårdar, som är ett tidigare hem för Wilmingtons kända du Pont familj. Huset är ett konstverk med utvecklad arkitektur och lyx som du Pont familjen njöt av en gång i tiden. Det är öppet för vem som helst och du kan titta på dess välbevarade möbler, ovanliga konstverk och vackra trädgårdar fulla med fantastiska blommor, som är lika kända som Versailles trädgårdar.

För musik- och operaälskare, finns den fantastiska Grand Opera House, som är känt som The Grand. Operan är den mest kända byggnaden i Wilmingtion, byggt år 1871. Gå på någon av deras fantastiska uppsättningar och njut. Det finns olika smaker, så den som inte gillar opera eller teatrar kan besöka Brandywine Zoo i centrala Wilmington. Denna plats är hem till över 150 olika djur. Det har tre olika avdelningar, huset för exotiska djur, centrala zoot, och barnzoot. Här finns ovanliga arter som röda pandor, två-tå sengångare och capybara. Och den sista saken du kan göra är att besöka Delaware center för nutida konst. Det grundades 1979. Intressant nog så samlar inte detta museum på konst, vilket betyder att huvudfokus ligger på nya konstnärers konst. Och det gör att detta ställe är väldigt speciellt och attraktivt inte bara för stadens invånare utan även för turister som kommer till staden.

Ta mod till dig och packa dina väskor, för att åka till Delaware, för denna uppseendeväckande stad är full av överraskningar och tar gladeligen emot turister.

Det rekommenderas att ansöka om ESTA inom 72 timmar efter resan

Alla passinnehavare från Visa Waiver-länder måste ansöka om sin ESTA online