Official disclaimer: This information website is privately owned and operated. It is not affiliated with the US government. Outgoing links are provided to a privately owned third-party website that offer ESTA processing for an additional fee. All visitors have the option of utilizing the official US government website directly without any third-party assistance and pay USD $ 21.00.

Official disclaimer: This information website is ... privately owned and operated. It is not affiliated with the US government. Outgoing links are provided to a privately owned third-party website that offer ESTA processing for an additional fee. All visitors have the option of utilizing the official US government website directly without any third-party assistance and pay USD $ 21.00.

expand

Los Angeles Sevärdheter

Los Angeles är den näst största staden i USA. Destinationen är väldigt populärt bland turister tack vare att staden är fylld med filmstjärnor, artister, vackra vyer och flera fantastiska platser. LA är för de flesta en underbar stad. Om du är turist och det är första gången som du besöker Los Angeles bör du känna till några av stadens landmärken. Jag kommer att försöka ge dig några användbara råd om vart du kan gå och spendera din tid. Kom bara ihåg att ansöka om ett ESTA för USA innan avresa.

Griffith Observatory

Jag vet inte vilken som är den bästa sevärdheten, eftersom alla tycker olika. Griffith Observatory har till exempel alltid intresserat mig. Jag är intresserad av rymden och allt som hör till, och Griffith Observatory är den bästa platsen för att kika i teleskop och utforska universum. Inträdet är alltid gratis men observatoriet är stängt på måndagar. Observatoriet brukar ha flera fascinerande utställningar och innehåller ett planetarium i toppklass. Griffith Observatory finns i Griffith Park, som i sin tur är värt ett besök. I parken kan du hitta ponnyridning, lekplatser, Los Angeles Zoo och vacker natur.

 

ESTA Paa Svenska - Griffith Observatory

 

Los Angeles County Museum of Art (LACMA)

För de som gillar museum och konst är Los Angeles County Museum of Art (LACMA) ett bra val. Det ligger på Wilshire Boulevard och tar årligen emot ca. en miljon besökare. Museet innehåller över 150 000 föremål, från historiska verk till moderna. Det är stängt på onsdagar, under Thanksgiving och på juldagen. Du kan köpa biljetter online eller vid biljettkontoret på LACMA. Inträdet är gratis efter klockan 15.00 måndag till fredag. Besökare får fotografera, men utan blixt.

Walt Disney Concert Hall

Om du är intresserad av musik borde du besöka Walt Disney Concert Hall. Den ligger på 111 South Grand Avenue inne i Los Angeles. Jag har läst att Lilian Disney donerade 50 miljoner dollar för att låta bygga konserthallen till hennes man Walts ära. Konserthallen är otroligt vacker. Allt är i guldfärg, vilket skapar en lyxig effekt. Exteriören är ett internationellt erkänt arkitektoniskt landmärke. Konserthallen har en av de bästa akustiker i världen. Man kan både ta del av ljudguider och vanliga guider gratis. Du kan gå runt på egen hand eller gå en guidad tur på 90 eller 60 minuter. Det är öppet varje dag, förutom vid speciella tillfällen.

 

ESTA Paa Svenska - Walt Disney Concert Hall

 

OUE Skyspace

Jag gillar det extrema och jag har alltid velat testa allt som är riskfyllt. Och jag har hittat just den typen av sevärdhet i Los Angeles. OUE Skyspace är den högsta byggnaden i LA. Det finns en utkikspost på 69:e våningen där man kan ta del av Hi-Spy maskiner när vädret tillåter. Det finns även en glasruschkana som går från 70:e våningen till 69:e våningen. Den är fantastisk och utsikten är slående. Den är rolig, men jag hade tyckt att den var ännu roligare om den var längre. Besökare bör vara över 5 år och två personer kan också åka samtidigt. Under åkturen får du känslan av att glasgolvet kommer att gå sönder. Det är verkligen riskfyllt och känslorna bubblar upp. Å andra sidan kan du titta på de tekniska utställningarna. Dessa inkluderar panoramaskärmar som visar upp LA:s höjdpunkter. På samma våning hittar du en evighetsspegel som skapar illusionen av att du tittar ned genom femtio-fyra våningar under dig.

Watts Towers

Watts Towers bjuder på spännande arkitektur på 1727 E. 107th Street i Los Angeles. Där finns mosaiksamlingar, skulpturer och arkitektoniska strukturer. Det högsta tornet är 30 meter. Platsen är ritad av Simon Rodis. Han var en italiensk immigrant som spenderade 33 år på att bygga tornen. Det finns guidade turer, som kostar 7 dollar för vuxna och 3 dollar för barn. Turerna går från torsdag till lördag mellan 10.30 till 15.00 och söndagar från 12.30 till 15.00. Det finns inga guidade turer på måndagar. Dessa ståltorn är dekorerade med flaskor, keramikplattor, metallskrot och snäckor. De glänser i solen och ger fina reflexer.

Venice beach

Slutligen vill jag säga att Venice Beach är en plats som du måste besöka. Det är strandkanten intill Los Angeles. Förutom gyllene sand och en perfekt strand kan du delta i aktiviteter som cykling, inlinesåkning, jogging, skating och strandtennis. Det är en internationell turistdestination. Du kan även gå längs Venice Boulevard där det finns vackra vyer och där du kan njuta av solnedgången. Venice beach är en bra plats för att bara titta på folk, shoppa och äta mat. Det finns flera ställen att äta på längs Ocean Front Walk.

 

ESTA Paa Svenska - Venice Beach

 

Om du bara är i staden en kort tid bör du besöka de viktigaste landmärkena. Los Angeles är stort och självklart finns det många saker att göra och upptäcka. Los Angeles innehåller oändligt många saker att göra och jag hoppas att den här artikeln hjälper dig att hitta några intressanta platser.

Det rekommenderas att ansöka om ESTA inom 72 timmar efter resan

Alla passinnehavare från Visa Waiver-länder måste ansöka om sin ESTA online