Official disclaimer: This information website is privately owned and operated. It is not affiliated with the US government. Outgoing links are provided to a privately owned third-party website that offer ESTA processing for an additional fee. All visitors have the option of utilizing the official US government website directly without any third-party assistance and pay USD $ 21.00.

Official disclaimer: This information website is ... privately owned and operated. It is not affiliated with the US government. Outgoing links are provided to a privately owned third-party website that offer ESTA processing for an additional fee. All visitors have the option of utilizing the official US government website directly without any third-party assistance and pay USD $ 21.00.

expand

Kaliforniens bästa nationalparker

Även om Kalifornien är känt för Hollywood, Venice Beach, San Francisco och den första Disneyland-parken är ”The golden state” också känd för att husera några av landets bästa nationalparker. Med ikoniska landskap, episkt naturliv och utmanande vandringsleder som låter dig utforska den sköna naturen är dessa nationalparker värda ett besök. Vare sig du utforskar en park per resa, eller går på en flerparks-extravaganza, så kommer du att ha en otrolig semester.

Yosemite National Park

Yosemite är kanske en av de mest kända parkerna i landet. Det är en riktig pärla med landskap formade av glaciärer, höga vattenfall och ett rikt naturliv. Vare sig du är en klättrare som söker nästa utmaning eller bara vill njuta av att vandra i naturen kommer Yosemites andlösa skönhet att ge dig minnen för livet! Spendera några dagar med att campa i parken och använd de långa sommardagar för att göra det mesta av vandringslederna och picknickplatserna.

 

Death Valley National Park

Med brännande ökentemperaturer och hårda landskap är det inte en överraskning att parken kallas för Death Vally. Men låt inte det skräckinjagande namnet lura dig! När du ger dig ut i det här okända området kommer du att mötas av en otrolig skönhet. Dubbla regnbågar, vilda blommor, saltdalar och sanddynor är bara några av de vackra sevärdheterna som du kommer att se på din resa till Death Valley National Park, för att inte nämna den episka stjärnhimlen som visas upp varje natt tack vare bristen på ljusföroreningar i det här avlägsna området.

 

Joshua Tree National Park

Medan de flesta tänker på ett visst U2-album när de hör orden Joshua Tree, kommer andra att tänka på en amerikansk nationalpark som ligger i sydöstra Kalifornien, som är känd för dessa speciella träd. Med två omfattande öknar som möts i mitten (Mojave och Colorado) har den här parken ett utmärkande landskap med en mångfaldig flora och fauna och flera vandringsleder som passar alla. Förutom de kända Josuaträden (Yucca brevifolia) är parken känd för sina stenblock och karga kullar, som är populära bland klättrare.

 

Sequoia och Kings Canyon National Parks

Med Sequoia och Kings Canyon National Parks liggandes intill varandra (med en inträdesavgift) kan du göra två extraordinära parker i en. Sequoia Nationalpark är, precis som namnet antyder, känd för sina gigantiska sequoia-träd samt det största trädet i världen (sett till volymen): General Sherman. En promenad genom dessa mammutträd kommer verkligen att sätta saker i perspektiv och visa dig naturens kraft och skönhet. Kings Canyon kommer att låta dig uppskatta den här skönheten i en annan form med Kings- och San Joaquin-floderna som rinner genom parkens djupa granitdalar.

 

Pinnacles National Park

Ett nytt tillägg i det nationella parksystemet är Pinnacles National Park, med höga toppar och branta dalgångar. Parken är inte bara känd för sitt dramatiska landskap (som gör det perfekt för klättrare), men det är också hem för den sällsynta Kaliforniska kondoren. Det är den största fågeln i Nordamerika och den var en gång utrotad i det vilda! Pinnacles är därför en topplats för fågelskådare och naturälskare som vill se den här sällsynta arten, samt fladdermusarten Townsend’s big-eared bats och falkarna som bor i parken.

 

Redwood National and State Parks

Precis som Sequoia Nationalpark är Redwood National and State Parks hem för gigantiska redwoodträd, som är de högsta träden i världen. Medan Sequoia har det största trädet kan Redwood Nationalpark skryta med att de har det högsta levande trädet. Hyperion är hela 115,7 meter! De flesta redwoodträd fälldes under det sena 1800-talet, så när du står bland dessa höga (och annars odödliga) träd kommer du att förundras över deras närvaro och potential.

 

Lassen Volcanic National Park

Lassen Volcanic National Parks unika geologi gör att den skiljer sig från statens andra parker. Den höga toppen Lassen Peak, vackra sjöar och dånande vattenfall gör den fascinerande att utforska. Den aktiva vulkanens närvaro kan kännas runt omkring i parken som har flera svavelfyllda lerkällor som bubblar på ytan. Episka leder som Bumpass Hell, Devil’s Kitchen och Painted Dunes (samt leden upp till själva Lassen Peak) låter dig se parken från varje vinkel och ta in de varierande landskapen som alla är lika bildsköna

 

Channel Islands National Park

Channel Islands National Park är en vacker kustort med fem öar: Anacapa, Santa Barbara, Santa Cruz, San Miguel och Santa Rosa. Parken skyddar naturen och landskapen på öarna medan det marina naturreservatet skyddar vattnet runt öarna, som är hem till otaliga marina arter. Vare sig du besöker parken för att bevittna alla säldjuren (sälar och sjölejon) som bor på ön San Miguel, paddla kajak i vikarna runt Channel Islands National Park eller surfa på Sana Rosa, kommer du att ha en oförglömlig resa!

Det rekommenderas att ansöka om ESTA inom 72 timmar efter resan

Alla passinnehavare från Visa Waiver-länder måste ansöka om sin ESTA online