Official disclaimer: This information website is privately owned and operated. It is not affiliated with the US government. Outgoing links are provided to a privately owned third-party website that offer ESTA processing for an additional fee. All visitors have the option of utilizing the official US government website directly without any third-party assistance and pay USD $ 21.00.

Official disclaimer: This information website is ... privately owned and operated. It is not affiliated with the US government. Outgoing links are provided to a privately owned third-party website that offer ESTA processing for an additional fee. All visitors have the option of utilizing the official US government website directly without any third-party assistance and pay USD $ 21.00.

expand

Bästa sakerna att göra i New York

Som du kanske kan föreställa dig finns det sevärdheter, ljud, dofter och shower i New York, staden som aldrig sover, som håller dig sysselsatt från morgon till kväll. Varje del av staden har sin egen stil och karaktär och du kan spendera timmar med att bara glida runt från ett kvarter till ett annat, gå på kaféer, besöka museum, butiker och barer på vägen till ditt favoritställe.

Det finns en handfull klassiska platser som man måste se och göra när man är i New York, såsom Frihetsgudinnan, trafikkaoset på Time Square och åka upp i Rockefeller Center eller Empire State Building för att få en panoramavy av ”The Big Apple”. Utöver dessa favoriter har vi valt ut våra favoritsaker att göra i New York så att du kan planera för spektakulära besök och underbara promenader på din nästa resa.

En tur längs High Line

En relativ nykomling på New Yorks-turistscen är det 2,33 kilometer långa promenadstråket High Line som går genom stadens före detta järnväg. High Line går längs Manhattans västra sida och man har gjort om den gamla fraktlinjen till ett grönskande grönområde. Resenärer kan gå längs det fina promenadstråket för att ta sig till häftiga områden i New York, såsom The Meatpacking District och Chelsea Market. Man får en fantastisk utsikt över Hudson River och det finns kulturella attraktioner och konstutställningar längs med High Line. Du kommer definitivt att gå en underhållande promenad.

Se en föreställning på Broadway

Om du vill skämma bort dig själv med något oförglömligt finns det inget bättre än att se en föreställning på Broadway. Med alla de bästa musikalerna och pjäserna på scenen i det här fantastiska området, och med de allra bästa skådespelarna redo, kan du inte slå en teaterkväll i New York. Om du inte vet vad du vill se kan du leta efter biljetter till ett sänkt pris i TKTS-kioskerna runt om i New York. Om du däremot vill se något stort, som Hamilton eller Wicked, måste du boka i förväg för att inte bli besviken.

En sväng i Central Park

Det sprudlande grönområdet Central Park ligger i hjärtat av Manhattan och är en bra plats att rymma från betongdjungeln till i ett par timmar. Den här stadsoasen är en plats för basebollmatcher, romantiska häst- och vagnturer och det finns till och med ett zoo, så det är verkligen en plats för alla. Ta med dig mat och dryck och hitta en lugn plats att ha picknick på medan du planerar vart du ska gå härnäst.

Museum, Museum, Museum

Ingen resa till New York är komplett utan att besöka minst ett av stadens otroliga museum och gallerier. Från de konstiga men fantastiska statyerna på Guggenheim till Met, MoMA och 9/11 Memorial and Museum. Det finns hundratals museum och gallerier att utforska. Oavsett om det är historiska utställningar som är din grej, eller om du heller vill titta på tankeväckande konstverk finns det något för dig i staden för alla som gillar museum.

Brunch i Brooklyn

När du har sett de bästa platserna i Manhattan kan du gå över till Brooklyn för att se en annan sida av staden. Med häftiga kaféer, hippa takbarer och indiebutiker kan du njuta av en lugn och konstnärlig atmosfär i den här spirande stadsdelen. Gå över broarna Williamsburg och Brooklyn Bridges för att se Manhattans skyline på håll innan du stannar för brunch på någon av de trendiga kaffehaken som Le Petit Cafe eller Rabbithole. Om du gillade smakerna som erbjuds i New York och inte bara vill stanna för brunch kan du dricka och äta gott på Smorgasburg, vilket är en enorm matmarknad som finns i Brooklyn på sommaren.

För att besöka New York behöver du ett ESTA-resetillstånd. Ansök idag!

Det rekommenderas att ansöka om ESTA inom 72 timmar efter resan

Alla passinnehavare från Visa Waiver-länder måste ansöka om sin ESTA online