Official disclaimer: This information website is privately owned and operated. It is not affiliated with the US government. Outgoing links are provided to a privately owned third-party website that offer ESTA processing for an additional fee. All visitors have the option of utilizing the official US government website directly without any third-party assistance and pay USD $ 21.00.

Official disclaimer: This information website is ... privately owned and operated. It is not affiliated with the US government. Outgoing links are provided to a privately owned third-party website that offer ESTA processing for an additional fee. All visitors have the option of utilizing the official US government website directly without any third-party assistance and pay USD $ 21.00.

expand

Bästa platserna att besöka i USA

Om du ännu inte har bokat en resa för 2022 och känner att reslusten kommer krypandes så kommer den här listan med de bästa platserna att besöka i USA få igång dig! Med flera städer som har pånyttfötts efter dåliga rykten och andra som har tagit steget längre med nya hotell och museum finns det flera nya platser att utforska utan att åka till landets största dragplåster.

Washington D.C.

Washington D.C om våren är en av de vackraste plasterna i USA med blommande körsbärsträd som målar staden pastellrosa. Körsbärsträden, som donerades som en gåva av Japan 1912, lockar tusentals besökare varje år under den årliga National Cherry Blossom Festival. Inte bara kan du delta i hanami (som är det japanska ordet för att titta på och njuta av körsbärsblommorna), det finns flera andra dagsaktiviteter på andra platser i staden.

En annan bonus är att det börjar att bli varmt i Washington D.C redan runt april/maj, så temperaturerna är perfekta för att vandra runt bland nationalmonument och museum!

Lancaster, Pennsylvania

Lancaster är ett matparadis med marknader och nya barer och restauranger som hela tiden slår upp dörrarna! Oavsett om du gillar vin eller street food kommer du att hitta det i den här staden. För kulturälskare finns kända Gallery Row (som officiellt heter North Prince Street) som låter dig vandra runt längs konstgallerier för att hitta vad som passar din stil.

Long’s Park har alltid något roligt på gång, från musikfestivaler till grilltävlingar, så du kan lätt spendera en familjedag ute i det här fantastiska grönområdet.

Lancaster är lättillgängligt från alla kringliggande stater så det finns ingen anledning att inte resa dit!

Fort Lauderdale, Florida

Fort Lauderdale är stort nu tack vare sina chica hotellöppningar, häftiga barer och spirande konstdistrikt. För att inte nämna kilometerna av relativt lugna stränder som gör Fort Lauderdale till en bra konkurrent till storfavoriten Miami.

Lyxhotell ligger längs med kusten och varje anläggning erbjuder finare restauranger, spa, privata stränder och stora rum, vilket gör dem till idealiska platser för en avkopplande semester. För de som vill ha mer än stränder erbjuder Fort Lauderdale bra shopping, en månadslång konstfestival, fantastisk lokal mat och de kommer även att arrangera den första upplagan av Pride of the Americas LGBT+ i år.

Charleston, South Carolina

2019 markerar slutförandet av flera stora projekt i Charleston som ska visa upp stadens sevärdheter med stil. Med nya direktflyg från hela USA och till och med direktflyg från London är Charlestons pånyttfödelse oundviklig! Som tur väl är så är diverse restauranger, moderna hotell och det nyrenoverade museet Gibbes redo att välkomna nya gäster.

Charleston har fortfarande kvar sitt historiska landskap med sin vattenlinje, hamn och ger besökare en insikt i det kulturella arvet och stadens berättelser från inbördeskriget.

Asheville, North Carolina

Den lövklädda staden Asheville, i North Caroline, har länge varit en anhalt för att utforska Blue Ridge Mountains och Pisgah National Forest, särskilt när hösten kommer och löven byter färg till alla nyanser av orange. Däremot ska man veta att den här staden har mycket att erbjuda besökare året runt. Häftiga barer och kaféer låter dig slappa i ett par timmar i stil och med de livliga LEAF och Montford Music and Arts Festivalerna är de perfekta platserna att kombinera musik med naturen!

Det finns alltid något roligt att göra i den här staden, oavsett om det är falkjakt på Biltmore, trumspelningar på fredagskvällarna eller att titta på de senaste graffitimålningarna i River Arts District.

Varje stat i USA bjuder på nyöppningar, roliga festivaler och kulturfester för att se till att din nästa semester blir minnesvärd. Men det är att välja vart man ska åka som är den svåra biten!

Behöver du en ESTA ansökan på svenska för att besöka USA? Besök vår hemsida för att ansöka.

Det rekommenderas att ansöka om ESTA inom 72 timmar efter resan

Alla passinnehavare från Visa Waiver-länder måste ansöka om sin ESTA online