Official disclaimer: This information website is privately owned and operated. It is not affiliated with the US government. Outgoing links are provided to a privately owned third-party website that offer ESTA processing for an additional fee. All visitors have the option of utilizing the official US government website directly without any third-party assistance and pay USD $ 21.00.

Official disclaimer: This information website is ... privately owned and operated. It is not affiliated with the US government. Outgoing links are provided to a privately owned third-party website that offer ESTA processing for an additional fee. All visitors have the option of utilizing the official US government website directly without any third-party assistance and pay USD $ 21.00.

expand

Bästa platserna att besöka i USA

För mig så handlar att resa om livets kunskap. Att lära sig om olika kulturer och träffa nya människor.

Vi besökte nyligen USA. USA är en federal republik bestående av femtio stycken stater. Det finns fem större självstyrande territorier, ett centralt distrikt och 325 miljoner människor. USA:s största stad är New-York. Och huvudstaden heter Washington. I USA finns många vackra platser. Men du ska börja med de bästa nio. Dessa är New-York, San Francisco, Los Angeles, Chicago, Dallas, Texas, Washington, Miami, Detroit. Dessa städer är mest populära. Låt oss prata lite om varje.

New York

New-York City har mycket att erbjuda. Det inkluderar Queens och Brooklyn. Om du inte har sett dessa stadsdelar så har du inte sett New-York. New-York är den största storstadsområdet i USA och det är en vacker och livlig stad. Den har 21 miljoner invånare och 40 miljoner turister varje år. De tre stora flygplatserna som ligger nära New York är Newark Liberty International, John F Kennedy International och LA Guardia. New York består av fem stycken områden. 1. Manhattan – här finns de flesta skyskrapor och Manhattan är uppdelad i uptown, midtown och downtown. 2. Bronx – som är känt som hip-hoppens hemland. 3. Brooklyn – är det mest populära stället att bo i New-York City. Det finns många broar som går till bland annat Staten Island och Manhattan. Brooklynbron är en av de äldsta broarna i USA. Det är tekniskt sett en hängbro. 4. Queens är geografiskt den viktigaste delen och området har två stycken stora flygplatser. Guardia och Kennedy. 5. Staten Island är det lugnaste området i staden. Men området blev mer integrerat med staden efter att Verrazanobron öppnade.

San Francisco

San Fransisco är en av mina favoritstäder i USA. Det är det finansiella och kulturella centrumet i norra Kalifornien. San Fransisco är känt för dess arkitektur, vackra somrar, branta backar, Golden Gatebron och Chinatown. Stader har blöta och milda vintrar och torra somrar. Golden Gatebron är fantastisk. Bron är en av 1.6 kilometer lång. Du kan både köra och gå på bron. Chinatown är en etnisk del av staden. Flest härstammar från Kina, men det finns också människor från Asien, Australien och Afrika. I denna delen av staden finns olika kulturer och byggnader. Den typiska arkitekturen är kinesisk. Husen och byggnaderna är alla i samma stil.

Los Angeles

Los Angeles är den mest populära staden i Kalifornien. En stor stad där du kan se dig om kring, njuta av nattlivet. Los Angeles är mest känt för Hollywood. Det är där alla filmer skapas. Stader har cirka 3.9 miljoner invånare. De flesta filmstjärnorna bor här. Barnens favorit, men inte bara barnens favorit är Disney Land. Här finns det roliga bergodalbanor och mycket annat som de flesta uppskattar

Staden är solig för det mesta och du kommer uppskatta att besöka Hollywood, Universal City, och Venice Beach. Staden har använts för att filma många kända filmer och du kommer säkert känna igen dig här och var.

Chicago

Chicago är de största staden i USA. Den ligger i mellanvästern nära de stora sjöarna. Den mest besöka delen av Chicago är stadskärnan, River North, Old Town och så vidare. Citykärnan, den del som är hem till alla skyskrapor, shopping, flodpromenader, stora teatrar och museum. Du kan resa och njuta av några av landets mest uppskattade sevärdigheter.

Dallas

Dallas är en väldigt populär och viktig stad. Den ligger i den norra delen av staten Texas. Dallas är känt för att dess amerikanska fotbolls lag, Dallas Cowboys. Dallas är också känt som ett shoppingparadis. Det bor 1.3 miljoner människor här. Dallas är en fantastisk plats med en ultramodern och lyxig Uptown och Victory Park. Varje år väljer fler och fler att bo där.

Texas

Texas är den näst viktigaste och mest invånarrika staden i USA. Den har distinkt kultur och politik. Texas är något större än Frankrike så det är ett måste ha en bil när man tar sig mellan städerna. Det räcker att med att höra namnet Texas så ser man framför sig filmer med bilar och motor-racing. Invånarna i Texas härstammar från Tyskland, Norge, Tjeckien, Sverige och Frankrike. Klimatet är varmt på sommaren med värmetoppar ofta över 38 grader Celsius.

Washington

Washington D.C. är huvudstaden i USA. Staden har en oemotståndlig samling av avgiftsfria museum, många minnesmärken och monument. Washington är politikens stad. I centrum finns en national park som är omringad av vita monument, minnesmärken, vackra körsbärsblommor, ekorrar och duvor. Att gå i denna park är avslappnande för vem som helst. Stadens västra sida har Vitahuset, George Washington University och Kennedy Center. Det finns många historiska och andra ting att se.

Miami

Miami är den viktigaste hamnstaden i sydöstra USA och är del av den största storstadsområdet i Florida. Miami är känt för dess vackra stränder. Sol, sand och havslukt. Jag har alltid önskat att få känna denna känsla. Du kan också se staden via Big Bus, om du ska resa i Miami så ska du inte missa att besöka Brandon Park. Där finns Jungle Island, där du kan se djur och till och med röra dem. Jag råder dig att se denna fantastiska plats.

Detroit

Detroit är en stad i den amerikanska staten Michigan, känt för rockmusik, museum i världsklass, bilkultur, konst och dess olika sportlag. I Detroit finns det tre stycken kasinon, de heter MGM Grand Detroit, Greek Town och Motorcity. Dessa är paradis för er som tycker om spel och dobbel.

Vädret i Detroit är nästan kallt. Våren är oftast skön, men det kan vara något kylslaget. Sommaren är kort och fuktig.

I staden finns ett arkitektoniskt museum med namnet Charles H. Wright Museum. Museet har över 35 000 artefakter.

Dessa nio platser får dig att tappa andan på ditt besök i USA. Dom är helt enkelt fantastiska städer. Hoppas att det passar!

Det rekommenderas att ansöka om ESTA inom 72 timmar efter resan

Alla passinnehavare från Visa Waiver-länder måste ansöka om sin ESTA online