Official disclaimer: This information website is privately owned and operated. It is not affiliated with the US government. Outgoing links are provided to a privately owned third-party website that offer ESTA processing for an additional fee. All visitors have the option of utilizing the official US government website directly without any third-party assistance and pay USD $ 21.00.

Official disclaimer: This information website is ... privately owned and operated. It is not affiliated with the US government. Outgoing links are provided to a privately owned third-party website that offer ESTA processing for an additional fee. All visitors have the option of utilizing the official US government website directly without any third-party assistance and pay USD $ 21.00.

expand

B-2 visum för att besöka USA

Ett B-2-visum kan behövas om din resebehörighet (ESTA) för visumfria resor nekas. Ett B-2-besöksvisum är ett icke-immigrantvisum för personer som vill resa till USA temporärt för nöjen och turism.

Det finns ytterligare aktiviteter som kan utföras när man besöker USA med ett B-2-visum. Dessa kan inkludera sjukvård, kortare studiekurser, amatörunderhållningen och amatörsport.

Sjukvård:

Resenärer som söker vård i USA kan ombes att uppvisa ytterligare dokument tillsammans med sin visumansökan. Dessa kan inkludera:

  • Diagnos från en lokal läkare som beskriver sjukdomen och anledningen till varför du söker vård i USA;
  • Brev från en läkare eller ett vårdcentrum i USA som uppger att de är villiga att behandla din sjukdom och beskriver längden och kostnaden för vården (inklusive läkararvoden, sjukhusavgifter och andra medicinska kostnader); och
  • Bevis på att din transport, vård och levnadskostnader i USA kommer att betalas. Dokumentationen kan vara i form av kontoutdrag eller andra finansdokument eller certifierade kopior på deklarationer (din eller personen/organisationen som betalar för din behandling).

Observera: Resenärer som möter kraven för att besöka USA utan visum under Visa Waiver Programmet ska bära den här informationen med sig för att kunna visa upp den för gränskontrollanter om så begärs.

Kortare studiekurser:

Om syftet med ditt besök är turism (och du kommer att delta i en studiekurs under din vistelse) kan du vara behörig för det här visumet. Du kan också vara behörig för det här visumet om programmet är rekreationellt.

Observera: Om studiekursen kommer att ge dig akademiska betyg är du inte behörig för ett B-2-visum. Samma sak gäller för besök som är relaterade till seminarier eller konferenser som kan ge dig ett betyg (inklusive studenter som läser onlinekurser och reser till USA för akademisk konsultation eller examination). Om ditt syfte är att delta i en professionell utbildning, ett seminarium eller en konferens som inte resulterar i akademiska betyg kan du vara behörig för ett B-1-visum.

Amatörartister:

Personer eller grupper som uppträder som amatörartister vid sociala och/eller välgörenhetssammanhang eller som deltar i talangshower kan vara behöriga för ett B-2-visum, förutsatt att personerna inte får betalt för sitt uppträdande.

Om du är en sådan artist kan det finnas en avgift för eventet. Förutsatt att avgiften är till för att täcka eller bekosta den faktiska kostnaden för eventet, eller om det är en vinst men som går till välgörenhet istället för inkomst, kan ett B-2-visum vara OK.

Observera: En amatörartist är någon som vanligtvis uppträder utan betalning (mer än pengar för själva kostnaden). En artist som får betalt för att uppträda kvalificerar inte för ett B-2-visum, även om hen inte lever på uppträdandet.

Amatöridrottare:

Personer eller grupper med amatöridrottare som deltar i en tävling som de inte kommer att få betalt för, utöver vad som täcker tillfälliga utgifter, kan vara behöriga för ett B-2-visum.

Observera: En amatöridrottare är en person som kommer att tävla utan att få betalt (annat än för att täcka utgifterna). En atlet som normalt får betalt för sina framträdanden kvalificerar inte för ett B-2-visum även om hen inte lever på idrottandet.

Behöver du en ESTA ansökan på svenska för att besöka USA? Besök vår hemsida för att ansöka.

Det rekommenderas att ansöka om ESTA inom 72 timmar efter resan

Alla passinnehavare från Visa Waiver-länder måste ansöka om sin ESTA online